Cartell feminista al festival Música i Lletra 2018

By 4 d'Abril de 2018 Abril 5th, 2018 Nota de premsa

Sense les dones no hi ha festivals!

Eva Dénia, Lu Rois, Alidé Sans, Gem i Meritxell Gené cantaran al costat de Pau Alabajos, Joan Miquel Oliver i Alessio Arena.

Al Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor, 2018 (MiL) cantaran Eva Dénia, Lu Rois, Alidé Sans, Gem i Meritxell Gené al costat de Pau Alabajos, Joan Miquel Oliver i Alessio Arena. Elles guanyen cinc a tres, en un festival menut en format, però ric en qualitat i idees, varietat d’estils de la música d’autor i veus vingudes de tot el país, cantant en diverses llengües i portant emocions per a tots els gustos. Guanyen elles perquè aquesta ha estat la voluntat del director artístic, el músic i activista cultural, Feliu Ventura, i del regidor del Gran Teatre de l’Ajuntament de Xàtiva, Alfred Boluda. Com diu el lema de l’edició d’enguany “sense les dones no hi ha festivals!” i l’organització s’ho ha agafat al peu de la lletra. El jurat del MiL descobreix 2018, el certàmen de joves cantautores/rs del festival, serà -enguany- integrament femení: cinc dones del món de la cultura xativina decidiran els guanyadors no editats.

El Música i Lletra es consolida com el festival de música d’autor de referència i més cuidat en terres valencianes: El MiL és un festival públic de totes i per a totes, amb ànima feminista -l’any passat el cartell ja presumia de paritat-, preus assequibles, i també, marca de la casa és que el festival garanteix condicions laborals dignes per a tots els artistes que hi participen. A més, enguany els concerts començaran a les 10h de la nit, horari que permet als pares i mares deixar els xiquets dormint amb un cuidador i poder gaudir del festival o -«vine amb els teus fills!» diu el festival- perquè els menors de 15 anys acompanyats tenen entrada gratuita. El festival també ha treballat per incloure diverses associacions i entitats de Xàtiva en el projecte, des de en el repartiment de cartells i flyers a la comarca com en la gestió de la venta de begudes al teatre. El cartell d’enguany és una il·lustració del dissenyador xativí Xavier Sellès.

Com explica el regidor del Gran Teatre de Xàtiva, Alfred Boluda, «hem volgut desbordar l’acció institucional, creant espais de gestió comunitària i participació en l’acció cultural». «La cançó d’autor retorna a la ciutat allò que la ciutat aporta a la cançó d’autor: la cultura com a element de transformació social», afegeix el músic Feliu Ventura.

El Diluvi actuarà al concert gratuït de presentació del festival que tindrà lloc el primer cap de setmana, el 12 de maig, i que s’ha volgut fer coincidir amb la II Trobada de Muixerangues. En el marc de la festa de presentació també se celebrarà el MiL Descobreix: II Certamen de Joves Cantautores/rs, una secció del festival que l’organització va estrenar amb molt d’èxit l’any passat. El guanyador de l’any passat, el borriolenc Marc Damontagne, també cantarà a la festa de presentació. I els assistents podran -com l’any passat-  votar en directe els finalistes del MiL Descobreix i atorgar el premi del públic.
L’edició MiL 2018 constarà de 5 dies amb 9 grans concerts els dissabtes entre el 12 de maig i el 2 de juny a la capital de la Costera. El MiL es consolida com el festival de cantautors de referència al territori amb més de 2.000 espectadors l’any passat.

Entrades i abonaments a https://festivalmil.com/entrades
Hashtag oficial del festival: #MiL2018

Festival MiL

Autor/a Festival MiL

Més entrades de Festival MiL

La llista musical del MiL 2019

Festival MiL a Twitter

Festival MiL a Instagram