Dani Miquel

Divendres 3 de maig a les 17:00
Jardí de la Pau

Divendres 3 de maig
a les 17:00
Jardí de la Pau

Entrada lliure

Dani Miquel

Dani Miquel ja és tot un fenomen musical arreu del País Valencià. Amb una trajectòria treballada des de de baix, poc a poc, poble a poble, la seua proposta esdevé ja un referent generacional; la Banda Sonora Original que milers de xiquetes i xiquets valencians recordaran el dia de demà. I també les mares i pares -és clar-, perquè la seua música i espectacle són de vocació familiar, per a disfrutar grans i menuts; connectant de manera natural amb les noves sensibilitats d’oci cultural que eixigia l’actual generació de famílies valencianes.

“Cantacançons” o “alquimista musical” serveixen per definir l’esperit d’aquest inquiet músic de l’Alcúdia, a qui la formació de conservatori se li quedava estreta. Amb desig de recerca, amb ganes d’oferir una proposta diferent que connectageneracions, Dani Miquel ha fet una important tasca de recuperació de cançons infantils tradicionals valencianes, perdudes a la memòria de les iaies, iaios i dels que algun dia les van sentir de menuts i avui les rememoren des del filtre màgic de Dani Miquel. Unric repertori que ara reviu gràcies a l’alcudià i la seua banda.

Alhora, Dani Miquel suposa una proposta enriquida pels valors. Tant a les cançons pròpies com les revisitades, cants alegres per viure plenament en la nostra llengua, suposen un aposta per valors amables, solidaris, inclusius, d’estima i respecte. Lluny de relats sexistes, discursos estereotipats i estètiques uniformitzadores. Si a tot això l’afegim un desig d’investigar també a la base musical, acabem d’entendre el valor i èxit de la proposta. Dani Miquel té cura pels detalls sonors, recupera instruments antics o estranys, incorpora joguets musicals, assolint així altres textures i matisosmusicals que obren la ment dels infants.